Maria, Klimt si supranaturalul

 M-am uitat la un documentar despre furtul de tablouri în vremea nazitilor şi printre altele, a fost arătat acest superb tablou <–.
 
 Nu ţin minte să fi citit vreodată ceva despre pictor sau să mai fi auzit vorbindu-se despre el, dar când am văzut tabloul, mi-am şoptit „Klimt”.
 
 Apariţia supranaturală  în conştientul meu a acestei informaţii, a fost urmată de credinţa că am mai văzut tabloul acesta, că l-am chiar studiat pe îndelete şi că se întindea pe o jumătate de perete, de la podea până la tavan şi era înconjurat de picturi tot aşa de mari, dar înspăimântătoare. Tin minte că mi s-a părut ciudat dealul verde pe care stau cei doi, haina lui prea mare şi felul cum îşi ţine gâtul. Şi tablourile din jur erau cumplite şi uriaşe.

Reclame

5 responses to this post.

 1. ”Pot să jur că am amintirile astea. Sau îmi imaginez numai??”
  Nu … cred ca in viata trecuta leai mai vazut :D,sunt sigur ca tu esti buna la ceva si altii nu,si mai stiu si cauza ,deoarece in viata trecuta teai ocupat cu acel ceva .
  Ex:
  Eu si inca un prieten suntem amatori de jocuri , filme ,articole etc., istorice,si prietenul meu este un foarte bun ”General Virtual” pe langa care eu nici nu ma compar cu el…Insa el in realitate (lumea reala ) fuge de orice conflict ,de la care se poate porni o batae,parca se teme ca nu va putea sa se apere .Iar eu parca le caut…De aici rezulta ca eu am fost in „battle field” iar el a fost un General ori chiar un imparat… 🙂 Eu foarte multe tipuri de dezarmari le pot face din prima data, (ex: am vazut un truc intr-un film si l-am facut fara probleme),Iar altii nu pot repeta,chiar dupa ce ii invat eu…
  Si eu vad multe lucruri pe care parca le-am mai vazut undeva, dar este pentru prima data cand le vad…

  Răspunde

 2. interesanta teorie ai Adytheman; eu una nici nu m-am gandit la aceasta varianta, ci m-am gandit ca mi-am fabricat amintiri pornind de la cine stie ce. Fac asta, sunt ciudatica ;).
  Dar amintirile acestea imi par atata de reale, ca e imposibil ca fie fabricatii ale mintii mele, mai ales ca tin minte detalii si din celelalte tablouri. Banuiesc ca am participat la o expozitie a unor studenti la Arte cand eram copila, alta explicatie… nu stiu.
  Dar spune-mi, chiar crezi in chestia asta cu… o alta viata? Daca da, poate ne scrii un articol despre asta.

  Răspunde

 3. Posted by tanasescu on 7 octombrie 2010 at 6:05 pm

  pai ai fost la viena?

  Răspunde

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: