Oh, Youtube

Acum o lună youtube nu m-a mai lăsat să mă loghez, după ce mai bine de un an am evitat să îmi unesc contul de google cu cel de youtube. Din principiu, eu nu vreau să fac asta. Mi-am făcut conturi separate pe google, youtube, facebook, twitter şi wordpress tocmai pentru că îmi place să am intimitate, pentru că vreau să nu existe legătură între ele. E ceva foarte eliberator în a avea libertatea absolută de a fi cine vrei în locuri diferite. Libertatea e eliberatoare,spuse ea pleonastic.

Youtube s-a schimbat de atâtea ori că uneori mă întreb … butonul ăsta la ce foloseşte? Mă induce în eroare. Mai apoi a apărut Vevo şi cred că toată lumea e de acord că e o tâmpenie, reclamele sar din toate direcţiile, au schimbat locul comentariilor şi aşezarea în pagină şi sunt confuză, o grămadă de video-uri nu pot fi vizionate in your country, o grămadă de video-uri  nu au audio din cauza copyrightului (Warner Brothers… rrrr) şi acum în stil absolutist utilizatorii sunt obligaţi să-şi unească conturile de youtube cu google. E o chestie de siguranţă, zic ei, dar cred că democratic e să ai de ales dacă vrei să fii în siguranţă sau nu. 

Ştiu că youtube era o maşină de bani, dar aş vrea să ştiu ce s-a întâmplat odată cu schimbările astea, în afară de faptul că google a trezit antipatia multor oameni…

And this is how the you in youtube died.

Din pdv sentimental, la capătul opus se află the pirate bay. Pentru TPB am o afecţiune profundă. Nu s-a schimbat de nu ştiu câţi ani şi principala-i preocupare e, ca la început, sharing.

Reclame

6 responses to this post.

 1. Pai, You Tube a fost cumparat (fortat sa fie cumparat) de catre Google.Ideea este ca You Tube a crescut din 2005 de cand a aparut daca nu ma insel enorm de mult.Acum 2 ani de zile vedeai reclamele pe You Tube cu bun simt bagate in site, dar acum nu poti sa te uiti la un video vorba ta, fara a da macar cateva clickuri pentru a scoate reclamele. You Tube e o masina de bani cum ai spus si tu.Lor le convine sa faca treburile de genul pentru ca stiu ca nu au ce pierde.Deja este un site mult prea mare ce apartine companiei Google, iar acestia nu vor lasa sa creasca alt site in detrimentul You Tube. Ei pun cate reclame vor, fac ce vor din site. Cu logarea la fel, cand ma loghez cu contul de Google, m-am logat si pe Blogger si pe You Tube si pe restul de siteuri unde Google are pachet majoritar de actiuni. E acelasi principiu ca la democratie: libertate pe post de perete, comunism dupa. Vor sa aiba control si o accesare mai usoara a datelor persoanelor.

  Răspunde

 2. Asta inseamna ca esti un spirit consevator Maria. Unora poate li se parte revolutionara miscarea si chiar benefica, mie mi-e indiferenta. Sunt preocupati de nou administratorii site-ului, ceea ce cred ca e bine. Nu toate miscarile sunt bune, dar incercand vor gasi o varianta viabila pentru cat mai multe persoane 🙂

  Răspunde

 3. Nici nu stiam ca google detine youtube. Se pare ca i-a cumparat in 2006: http://www.google.com/intl/en/press/pressrel/google_youtube.html .

  Modificarile sunt firesti. Orice companie are scopul de a maximiza profitul. Iar reclamele aduc bani. Vevo cumpara drepturi asupra videoclipurilor si normal ca aceleasi videoclipuri sunt scoase atunci cand sunt uploadate de altii. La fel cum blogarasii tin la articolele lor, la fel si creatorii de videoclipuri vor ca circuitul sa fie mai aproape de legalitate pt a se bucura de banii care ies.

  Fortarea logarii de pe contul de gmail are si ea avantaje: echipele de dezvoltare/securitate nu mai actualizeaza codul in 2 parti, ci doar intr-una. Apoi pentru construirea unui profil utilizator ajuta asocierea intre activitatea de pe youtube si ce informatii le pui la dispozitie prin folosirea contului de gmail.

  Daca nu vrei sa-ti asociezi contul de gmail cu youtube-ul, iti poti face un nou cont de gmail :).

  Răspunde

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: